Otvoreno novoizgrađeno košarkaško igralište na Plesu: Projekt je vrijedan gotovo 65 tisuća eura

košarkaško igralište
Foto: Matej Crnogaća

U zdravom tijelu zdrav duh – krilatica je kojom je gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima započeo ovaj tjedan. Nakon obilaska radova na izgradnji street workout vježbališta u Kolarevoj ulici, posjetio je i novoizgrađeno košarkaško igralište na Plesu.

Nakon što su izvedeni kompletni građevinski radovi uklanjanja starog asfalta te izrade potpuno nove nosive podloge, postavljena je suvremena završna podloga od sintetske gume u dva sloja, ukupne debljine 13 mm. Gornji sloj je mješavina gumene frakcije i poliuretanskog ljepila, što predstavlja najviši standard suvremenih košarkaških igrališta na otvorenom.

Obogaćivanje sportskih sadržaja na Plesu veseli sve stanovnike ove Gradske četvrti, a posebno one najmlađe i rekreativce. Svoje dojmove iznio nam je prvi čovjek Gradske četvrti Slavko Perković.

– Ovaj projekt je naše Vijeće Gradske četvrti sebi postavilo kao jedan od prioriteta u aktualnom mandatu. Sretan sam što smo ga uspjeli i ostvariti, na zadovoljstvo svih korisnika i naših sugrađana. Posebno želim zahvaliti našoj gradskoj upravi i našoj Razvojnoj agenciji VEGORA, bez čije suradnje ovog projekta vjerojatno ne bi niti bilo – istaknuo je Perković.

Projekt je vrijedan gotovo 65 tisuća eura, a financiran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Riječ je o Programu prekogranične suradnje s Bosnom i Hercegovinom.

košarkaško igralište

– Program se temelji na unaprjeđenju suradnje lokalnih zajednica i obnavljanju infrastrukture u gradovima. Konkretno ovaj projekt je izveden u partnerstvu s Općinom Posušje, što će pridonijeti i boljoj međusobnoj suradnji na nekim novim projektima u budućnosti – naglasila je Matea Kalisar, ravnateljica VEGORA-e.

Zadovoljstvo realiziranim projektom izrazio je i sam gradonačelnik Ačkar, naglasivši da je ovo još jedna karika u lancu projekata obogaćivanja sportskih sadržaja diljem Velike Gorice.

– Uređeno i lijepo igralište bilo kojeg tipa je magnet za sve naše sugrađane. Lijepo uređena podloga i novi koševi su svakako mamac za što više djece, mladih, ali i onih malo starijih da svoje slobodno vrijeme provedu na otvorenom baveći se nekom tjelesnom aktivnošću i unaprjeđujući sportske vještine – poručio je gradonačelnik Ačkar.

Gradonačelnik je i osobno isprobao novu podlogu i koševe, a prema prikazanome – sportske su mu vještine na znatno višoj razini od nekih kolega iz susjednih gradova.

košarkaško igralište

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare