Za sportaše i rekreativce: Moderno vježbalište u Kolarevoj bit će uskoro završeno

vježbalište
Foto: Matej Crnogaća

Dolaskom ljepšeg vremena, intenziviraju se radovi na otvorenom diljem grada. Gradonačelnik Krešimir Ačkar je sa suradnicima obišao radove na izgradnji street workout vježbališta u Kolarevoj ulici, pored novoizgrađenog košarkaškog igrališta. Time će ovaj prostor još više dobiti na značaju za sve one koji se rekreativno žele baviti sportom i tjelovježbom. Trenutna faza radova obuhvaća iskop, navoz materijala, postavu rubnjaka i izradu temelja za postavljanje sprava, čime se polako dobivaju konture novog vježbališta.

– Sprave koje ćemo postaviti bit će jedne od najmodernijih u Hrvatskoj, na čemu smo posebno zahvalni ljudima koji se bave ovom vrstom rekreacije i vježbanja, a koji su nam dali smjernice i uputili nas kako ovaj projekt izvesti na najbolji mogući način – istaknuo je predsjednik GČ Braća Radić Josip Kolić.

Sljedeća faza radova obuhvaća postavljanje antitraumatske gumene podloge te montaža samih sprava. Tako će se postaviti središnja kombinirana sprava, veliko i malo trovisinsko vratilo, klupa s ručkama te kosa klupa. Ukupna vrijednost radova iznosi 43.700 eura, a projekt je realiziran suradnjom Gradske četvrti Braća Radić i Grada, točnije tvrtke VG Komunalac.

– Riječ je o jednom od najmodernijih vježbališta na otvorenom i jednom od najbolje izvedenih projekata u cijeloj  Hrvatskoj. Predviđamo da će do polovice ožujka, dakle dolaskom pravog proljeća, radovi biti i dovršeni. Naša misija ovdje ne staje. Naime želimo na području čitavog grada povećavati kapacitete i sportske sadržaje te tako pružiti svim dobnim skupinama priliku baviti se sportom i rekreacijom – naglasio je gradonačelnik Ačkar.

vježbalište

Novo vježbalište površine 135 m² dodatno će podići kvalitetu ovog sportskog parka na kojemu košarkaško igralište i prostor za stolni tenis svakodnevno okupljaju veliki broj građana. Osluškujući bilo stanovništva i korisnika parka, itekako ima prostora i za dodatne sadržaje koji će zaokružiti ovaj hvale vrijedan projekt.

vježbalište

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare