Najbolje u turističkom sektoru naše županije očekuju godišnje nagrade Ruža Zagrebačke županije

ruža
Foto: Dražen Kopač

Turistička zajednica Zagrebačke županije i ove godine dodjeljuje nagrade za izvrsnost u turizmu – „Ruža Zagrebačke županije”. Nagrada se dodjeljuje u šest kategorija: Eno-gastro turizam, Održivi turizam, Inovativni proizvodi i usluge, Društveno odgovorno poduzetništvo, Smještajni objekti  te Djelatnici iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti.

Javni poziv za sudjelovanje u natječaju najavljen je na konferenciji za novinare. Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije, naglasila je kako je naša županija prepoznata kao vrhunska eno-gastronomska destinacija nadomak metropole, s mnoštvom kulturnih, tradicijskim i modernih manifestacija.

– Uz kulturno-povijesne atrakcije našega područja, zeleni zagrebački prsten privlači brojne zaljubljenike u sport, prirodu i boravak na otvorenom. Konstantan rast posjećenosti naše destinacije i povećanje broja noćenja rezultat je zajedničkog rada u stvaranju jedinstvene i prepoznatljive turističke priče. A nju stvaramo u suradnji s vrijednim turističkim djelatnicima, prepoznatljivim turističkim objektima, inovativnim uslugama i turističkim doživljajima… Njima posvećujemo „Ružu Zagrebačke županije” – rekla je Ivana Alilović.

Govorila je i o odličnim turističkim rezultatima u 2023., kada je u Zagrebačkoj županiji ostvareno 14% više dolazaka i 13% više noćenja u odnosu na rekordnu 2022. godinu.

“Želimo naglasiti uspješne primjere”

– Građani, turistički djelatnici i objekti u turizmu imaju važnu ulogu u stvaranju vrijednosti, doživljaja i iskustva destinacije. „Ružom Zagrebačke županije”, našom godišnjom nagradom, želimo nagraditi njihov rad, motivirati ih da dodatno unaprijede svoje poslovanje te naglasiti uspješne primjere kao putokaz svim dionicima u razvoju turizma – rekla je Alilović.

Pozvala je zainteresirane da na javni natječaj prijave uspješne projekte, inovativna poslovanja i održive prakse u turizmu, turističke djelatnike i pojedince koji svojim radom pridonose razvoju kontinentalnoga turizma i Zagrebačke županije kao prepoznatljive turističke destinacije.

Javni poziv za sudjelovanje u natječaju „Ruža Zagrebačke županije” otvoren je do 21. ožujka.

Online prijavnica dostupna je na mrežnim stranicama Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Najbolje će odabrati ocjenjivački sud, čiji su članovi stručnjaci iz područja turizma. Svečana dodjela nagrada održat će se u travnju u Velikoj Gorici.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare