Prometna statistika: U prvih mjesec i pol dana poginulo pet osoba. Policija najavila pojačane kontrole vozača i pješaka

poginulo
Foto: Policija

Na području Policijske uprave zagrebačke od nove godine do 19. veljače u prometnim nesrećama poginulo je pet osoba, što je za jednu poginulu osobu više u odnosu na isto vremensko razdoblje lani.

Najčešći uzrok prometnih nesreća s poginulim osobama je prebrza vožnja, nepropisno skretanje, nepropisno pretjecanje, nepropisno kretanje vozila kolnikom i ostale greške pješaka, kažu iz policije.

Za prometne nesreće krivi su i vozači koji su popili pa sjeli za volan, također korištenje mobitela, nekorištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige.

Zato će Policijska uprava zagrebačka u narednom razdoblju poduzimati intenzivnije mjere koje će biti usmjerene na smanjenje broja prekršaja koji najčešće dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno na prekršaje tzv. „četiri ubojice u prometu – alkohol, brzina, mobitel i pojas.

Najavili su i pojačano postupanje prema vozačima motocikla, mopeda, bicikla i osobnih prijevoznih sredstava, kao i na sve druge prekršaje u cestovnom prometu.

Svim planiranim aktivnostima težimo podizanju prometne kulture koja rizike u prometu svodi na minimum, poručuju iz policije.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare