Ministar gospodarstva Damir Habijan najavio: Neće biti poskupljenja struje i plina, Vlada nastavlja ograničavati cijene

struje i plina
Ministar Damir Habijan tvrdi kako novi Vladin paket pomoći građanima i poduzetnicima nema veze s izborima / Foto: Ministarstvo gospodarstva

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan najavio je novi Vladin paket pomoći koji će obuhvatiti zadržavanje cijena struje i plina, iste cijene za 30 osnovnih prehrambenih proizvoda, nastavak pomoći i potpora gospodarstvu.

– Prosječna cijena struje iz više različitih izvora, uključujući i obnovljive izvore, iznosi 130 eura za megavatsat, dok zahvaljujući mjerama Vlade građani prosječno plaćaju 59 eura za megavatsat, a obrtnici i mali poduzetnici u prosjeku 62 eura za megavatsat. Cijena struje ostat će nepromijenjena za naše građane, a također i za male i srednje poduzetnike – poručio je Habijan u intervjuu Novom listu.

Na pitanje ima li nastavak primjene paketa energetske pomoći kućanstvima i dijelu gospodarstva veze s predstojećim parlamentarnim izborima, ministar gospodarstva podsjeća kako je Vlada konzistentnim politikama u proteklom razdoblju donijela pet paketa mjera vrijednih 7,2 milijarde eura.

– Da nije tih politika mogli bi govoriti o predizbornom triku. Međutim, radi se o nastavku uspješnih politika koje rezultiraju jednim od najviših gospodarskih stopa rasta u EU-u, najnižom stopom nezaposlenosti u proteklih pet godina i direktnim stranim investicijama u Hrvatsku većim od 13 milijardi eura što je, ističe, više nego ikada, rekao je ministar Habijan.

Najavio je kako će se uz nastavak ograničavanja cijena 30 odabranih prehrambenih proizvoda nastaviti i s praćenjem cijena u trgovačkim lancima na specijaliziranoj web stranici Ministarstva.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare