Stižu uskrsnice za brojne radnike državnih tvrtki: Nekima će na račun sjesti čak 200 eura

državnih tvrtki
Foto: Pixabay

Do Uskrsa je ostalo nešto više od mjesec dana, a radnici nekih državnih tvrtki već sada znaju da će dobiti uskrsnicu. Jednu od najvećih uskrsnica među državnim tvrtkama dobit će zaposleni u Hrvatskim autocestama, a povećanju se mogu radovati i HEP-ovci i HŽ-ovci, piše Danas.hr.

Zaposlenicima Hrvatskih autocesta ovog će Uskrsa na račun sjesti 200 eura, odnosno 67,28 eura više nego prošle godine. Taj jednokratni dodatak na plaću obradovat će 2603 radnika zaposlena u toj firmi.

Iznos od 150 eura, odnosno 50 eura više nego godinu ranije, primit će 474 zaposlenika Hrvatskih cesta.

– Zaposlenicima Hrvatskih cesta prošle godine isplaćena je uskrsnica u iznosu od 100 eura, dok će ove godine, sukladno Kolektivnom ugovoru, biti isplaćena uskrsnica od 150 eura. Uskrsnicu neće dobiti predsjednik i članovi Uprave Hrvatskih cesta.

HŽ Infrastruktura na uskrsnice će potrošiti 735.000 eura, prošle godine su zaposlenici primili 79,63 eura, a ove godine će dobiti 143 eura.

Najveće povećanje dočekalo je radnike HŽ Putničkog prijevoza koji su prošle godine dobili tek 26,54 eura uskrsnice, a ova godina ona će iznositi 143 eura.

HEP će radnicima za Uskrs isplatiti u naravi iznos od 132,72 eura neto po radniku. I njima je novčana pomoć za Uskrs porasla u odnosu na lani kada je iznosila 79,63 eura.

U Croatia Airlinesu još nisu donijeli odluku o isplati uskrsnica jer ona nije predviđena kolektivnim ugovorom, no lani je donesena odluka na temelju koje je zaposlenicima isplaćeno 132,72 eura s ciljem ublažavanja negativnih učinaka inflacije i očuvanja životnog standarda radnika.

Iz Hrvatske pošte kažu kako svojim zaposlenicima, a njih je oko 9.000, isplaćuju tri jednokratne prigodne nagrade – za Uskrs, Božić i u obliku regresa. Lani su primili uskrsnicu u iznosu od 132,72 eura, donosi Danas.hr.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare