Iz Konzuma i Lidla hitno povučen popularni napitak njemačkog proizvođača: Inspekcija utvrdila da sadrži opasan sastojak

popularni napitak
Popualrni napitak njemačkog proizvođača povučen je iz Lidla (lijevo) i Konzuma (desno)

Iz trgovina Konzuma povlači se popularni napitak Smoothie energy mix 250ml s rokom trajanja 12.03.2024. Sok se povlači jer je otkriveno da sadrži opasan mikotoksin patulin. Proizvođač smoothia je njemačka tvrtka Molkerei Gropper GmbH & Co. KG.

Iz Konzuma mole kupce da provjere jesu li kupili ovaj sok i ako jesu da ga ne konzumiraju već vrate u najbližu  prodavaonicu gdje će im biti vraćen novac.

– Ispričavamo se kupcima na neugodnosti, no u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti – poručuju iz Konzuma.

Ovo nije jedino povlačenje smoothia istog proizvođača iz naših trgovina. Državni inspektorat povukao je iz trgovina Lidla Solevita, Smoothie sorta Šipak-acai, 250ml, EAN 4304493262737, upotrijebiti do 12.03.2024. i 13.03.2024. I u ovom smoothiu otkriven je povećani sadržaj mikotoksina patulina.

Popularni napitak možete vratiti u trgovine Lidla gdje ćete dobiti povrat novca i bez računa.

Patulin je mikotoksin kojeg se može pronaći u mnogim namirnicama, ali češće je prisutan u voću i povrću, ili njihovim proizvodima, osobito u jabukama i soku od jabuka. Stoga se sok od jabuka smatra jednim od važnijih izvora patulina u ljudskoj prehrani, posebice sokovi koji se proizvode prešanjem svježih jabuka.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare