“Dan D“ u Dinamu: Novi je predsjednik legendarni Velimir Zajec, navijači plavih slave, Mirko Barišić odlazi nakon gotovo 24 godine

zajec
Velimir Zajec se vratio u Dinamo i to na čelno mjesto

Dinamo je dobio novog predsjednika – to je legendarni kapetan plavih 68-godišnji Velimir Zajec. Čitavo je prijepodne napeto ispred stadiona u Maksimiru, okupilo se nekoliko tisuća BBB-a koji zdušno podržavaju Zajeca i koji slave njegovu pobjedu.

Velimir Zajec nasljeđuje Mirka Barišića (87) koji je na mjesto predsjednika Dinama izabran 9. travnja 2000. Nedostajalo mu je, dakle, samo mjesec dana da proslavi 24 godine na čelu najtrofejnijeg hrvatskog kluba.

Praktično do posljednjeg trena trajali su pokušaji Barišića i njemu odanih skupštinara okupljenih oko Nikole Hanžela 75-godišnjeg biznismena iz Karlovca da onemoguće izbor Velimira Zajeca. Na kraju je Hanžel, kada je ostao bez “oružja“ i kada su mu propali svi pokušaji manipulacija, tražio odgodu skupštine za 60 dana i pokušao rušiti kvorum. To se, naravno, nije dogodilo.

Povratkom Zajeca u Dinamo i odlaskom Mirka Barišića vjerojatno je gotova era Zdravka Mamića. Mamić, bivši gazda Dinama, trenutačno je u bijegu pred hrvatskim pravosuđem u Bosni i Hercegovini.

Velimir Zajec će se suočiti s brojnim izazovima, organizacijskim, financijskim i rezultatskim, ali Dinamovci su sigurni da je on pravi izbor.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare