Nakon katastrofalnog niza i poraza od Hajduka: Dinko Jeličić nije više trener HNK Gorice

Dinko Jeličić više nije trener HNK Gorice. Iako se očekivalo da će takva vijest biti objavljena još prošlog tjedna nakon neočekivanog gostujećeg poraza od posljednjeplasiranog Rudeša (2:1), ona dolazi dva dana poslije domaćeg debakla Gorice protiv Hajduka (0:3).

Jeličić je, prema statistici Sofascorea, vodio Goricu u 24 utakmice i ostvario je 9 pobjeda, tri remija i 12 poraza. Potpisao je za Goricu krajem kolovoza prošle godine nakon odlaska Željka Sopića u Rijeku. Činilo se da su Goričani, nakon uspješnog prethodnika, ponovno pogodili s izborom trenera.

Nastavio je Jeličić uspješni niz i zabilježio četiri pobjede (Rudeš, Hajduk i Istra u prvenstvu, te Zagorec u kupu). I kasnije je išlo dobro, a posebno u povijesnoj prvoj pobjedi Gorice nad Dinamom.

Sve je izgledalo stabilno do lanjskog prosinca. Od tada je skupio 9 prvenstvenih poraza uz tek jednu pobjedu i jedan remi, a i u kupu je ispao od Dinama. Posebno je zapekao taj poraz od Rudeša prije tjedan dana i ovaj domaći od Hajduka u kojem se Gorica doslovce raspala.

– Nogomet piše i lijepe i manje lijepe trenutke. Zahvaljujem treneru Jeličiću na svemu što je učinio u ovih gotovo sedam mjeseci i osobno ću pamtiti sve one lijepe trenutke. No, rezultat i mjesto na tablici je jedino i najvažnije mjerilo uspjeha, a Gorica mora pronaći način kako probuditi momčad i vratiti se na put zacrtanih ambicija – kazao je nakon raskida ugovora s Jeličićem predsjednik kluba Nenad Črnko.

Da je klub na prvom mjestu potvrdio je i sportski direktor Mario Brkljača.

–  Već danas okrećemo novu stranicu, momčad će preuzeti Mujdža i Krnjić u koje imam veliko povjerenje, a vrlo brzo ćemo imenovati i novog trenera – kazao je Brkljača.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare