Gorička karatistica Katja Braica osvojila srebrenu medalju na Grand Prixu Slovakia u Bratislavi

katja braica
Foto: Karate klub Velika Gorica

Na turniru Grand Prix Slovakia u Bratislavi gorička karatistica Katja Braica osvojila je srebrenu medalju u uzrastu juniorki. Na turniru je sudjelovalo 3500 natjecatelja iz 36 država, a članovi Karate kluba Velika Gorica nastupili su s 11 natjecatelja.

– Katja Braica je u uzrastu juniorki (U18) -59kg osvojila veliku srebrnu medalju u konkurenciji 55 natjecateljica u kategoriji. Kako kažu neki treneri, ovaj turnir je u rangu “malog europskog prvenstva”, samo što na ovakvim turnirima je prijavljen veći broj boraca i treba biti fizički spreman odraditi šest borbi u visokom ritmu kako bi se došlo do medalje – kaže nam trener Goran Živković.

katja braica

Katja je tek prošli mjesec ušla u uzrast juniorki, i odmah  osvojila veliku medalju na jednom ovakvom natjecanju.

Nakon pet napornih mečeva protiv dvije predstavnice Češke, Slovačke, Poljske i Srbije, u finalu ipak gubi od odlične Poljakinje Kraczaj.

Katji je ovo drugi odličan nastup na ovako velikom turniru, jer je u prosincu prošle godine u Veneciji na Youth ligi nakon šest borbi osvojila peto mjesto u konkurenciji 81 natjecateljice iz cijelog svijeta.

Osim Katje vrlo smo zadovoljni nastupima naših članova jer imamo odličnu ekipu kadeta, juniora, U21 i seniora koji se mogu natjecati i napadati medalju na najjačim europskim i svjetskim turnirima u karateu, kaže Živković.

Najbliže medalji je još bila Ema Filković koja u kategoriji juniorki -66kg osvaja 5. mjesto nakon također šest napornih mečeva. U meču za broncu ipak je bila bolja predstavnica Danske 7:2, no Ema je odlično odradila cijeli turnir i može biti ponosna na svoje borbe.

Još jedna natjecateljica blizu medalji je bila Ines Grdenić, no nakon četiri borbe i dvije pobjede kasnije gubi od finalistkinje i u repasažu.

Još su nastupili Ema Jukić, Matea Kordić, Lucija Kirinić, Vito Hulina, Nikola Huzjak, Noel Jeromić, David Lovrinović i Petar Orešković.

Gotovo svi su prošli nekoliko kola ili gubili kasnije u repasažu, no najbitnije je da se možemo ozbiljno natjecati na ovoj razini i ostvarivati rezultate, poručuju iz Karate kluba Velika Gorica.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare