Medicinska sestra osuđena na godinu dana zatvora: Mora platiti kaznu od 15.000 eura i vratiti zarađeni novac

medicinska sestra
Ilustracija: Pixabay

Medicinska sestra koja je tijekom pandemije prodavala lažne covid potvrde i naplaćivala ih od 100 do 500 eura, osuđena je na zagrebačkom Županijskom sudu. Bivša medicinska sestra nekada je radila u Doma zdravlja Zapad – Zagreb, a USKOK ju je optužio u slučaju kupovanja covid potvrda. Osim medicinske sestre podignuta je optužnica protiv ukupno 243 osobe.

Medicinska sestra osuđena je na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije i pol godine dana zatvora. Od izrečene kazne iza rešetaka mora provesti godinu dana, a preostalih godinu i pol dana zatvora joj se mijenja uvjetnom kazanom uz rok kušnje od pet godina. Mora platiti i sporednu novčanu kaznu od 15.000 eura te joj je oduzeto 22.600 eura.

USKOK smatra da su glavni akteri odnosno medicinska sestra i 11 osoba zaradili 24.100 eura i 12.370 kuna, a te su iznose međusobno podijelili, javlja Večernji list.

Za lažne covid potvrde novac su davali konobari, frizeri, svećenici, medicinske sestre, nastavnici, automehaničari, pjevači, manekenke, televizijske voditeljice… svi oni koji se nisu željeli cijepiti.

Podsjetimo, lažnu potvrdu podigao je u ljekarni na području Velike Gorice i 30-godišnji muškarac. Digitalna potvrda bila je za 28-godišnjakinju koja ju je koristila za putovanja u inozemstvo i prelazak državne granice.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare