Radnicima ZET-a stiže povećanje plaće: Povećani su im i dodaci za prehranu, mjesečna nagrada, jubilarna…

Foto: Gorica.info

Zaposleni u ZET-u od 1. ožujka dobivat će veće plaće. Naime, sindikati su uspjeli ispregovarati s upravom povećanje osnovice za sve radnike u iznosu od 12%, a uz to povećani su i koeficijenti nižoj i srednjoj stručnoj spremi, koju najvećim dijelom čine vozači.

Osim toga, dogovoreno je povećanje stalnog dodatka na plaću na 150, 170 ili 200 eura, ovisno o grupi složenosti poslova te povećanje prigodnih nagrada na maksimalni neoporezivi iznos od 700 eura. Radnici ZET-a dobivat će veću božićnicu koja će iznositi 467,74 eura, dok regres ostaje isti u iznosu od 232,26 eura.

Povećane su mjesečne nagrade za rad na maksimalni neoporezivi iznos od 93,33 eura mjesečno, zatim dodatak za prehranu na maksimalnih neoporezivih 100 eura mjesečno, kao i povećanje jubilarne nagrade na maksimalne neoporezive iznose.

ZET trenutno zapošljava 3.710 radnika, ali bilježe povećani odljev radnika zbog  starosne strukture i odlazaka u mirovinu. Posljednjih godinu i pol ZET ima otvoreni javni poziv za zapošljavanje na 22 strukovna radna mjesta.

Također, zbog stanja na tržištu rada, kao i ostali europski prijevoznici, suočeni su s manjkom vozača autobusa, kojih trenutno nedostaje stotinjak i zbog čega je iznimno izazovno svakodnevno realizirati uslugu prijevoza u predviđenom obimu, priznaju iz ZET-a.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare