Zekanje u Zoo vrtu: Na Uskrsni ponedjeljak životinje će dobiti pisanice, a posjetitelje očekuje zanimljiv edukativni i zabavni program

zekanje
Foto: Zoo vrt

Na Uskrsni ponedjeljak Zoološki vrt Grada Zagreba organizira podjelu pisanica za životinje i zabavu za djecu. Zekanje u Zoo vrtu ove godine obiluje zanimljivim edukativnim i zabavnim sadržajima za djecu i ostale članove njihovih obitelji, najavili su iz Zoološkog vrta.

Tradicionalni program počinje u 10 sati podjelom pisanica životinjama. Svi koji žele vidjeti kako će koja životinja reagirati na pisanice, okupljaju se kraj nastambe afričkih lavova, a potom kreću u obilazak Vrta. Zaustavit će se ispred nastambi smeđih medvjeda, lemura, merkata, čimpanzi, nosatih rakuna i kapucina.

zekanje
Foto: Zoo vrt

Neke će životinje dobiti kuhana jaja, neke kaširana punjena poslasticama, a neke i jedna i druga. Budući da se pisanice poslužuju životinjama, bojene su prirodnim bojama.

Od 11 do 15 sati posjetitelji se u Interpretacijskom centru zaštićene faune Hrvatske, koji je smješten nasuprot nastambe smeđih medvjeda, mogu uključiti u edukativni program Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije. Tamo će biti postavljena izložba fotografija proljetnica, a govorit će se i o pticama selicama koje se u naše krajeve vraćaju tijekom proljeća. Najmlađi će moći zaigrati zabavnu edukativnu igru.

Fotograf Damir Hoyka u podne će na Zebrinu trgu predstaviti knjigu Pustolovine Tizi Enili 4: Osvajanje kopna.

Na Zekanju u Zoo vrtu gostovat će ZekoEko, program u organizaciji portala Wish i Wish mama koji će trajati dva dana. Uz Uskrsni ponedjeljak obuhvatit će i utorak, 2. travnja. Oba dana djecu i njihove roditelje od 11 do 17 sati očekuju mnogobrojne aktivnosti koje promiču zaštitu prirode. Djeca će se moći uključiti u kreativne radionice i mala sportska natjecanja, slušati poučne priče te gledati zanimljive predstave.

Od Uskrsa do kraja travnja Zoološki je vrt otvoren svakodnevno od 9 do 19 sati, a ulazak u Vrt moguć je do 18 sati kada se zatvaraju blagajne.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare