Policija i carinici upali u ilegalno skladište: Zaplijenili gotovo osam tona duhana, uhićena dvojica muškaraca

duhana
Foto: Policija

U zajedničkoj akciji Policijske uprave zagrebačke i carinika uhvaćena su dvojica muškaraca koji su švercali duhan. Policija i carinici upali su u skladište i pronašli gotovo osam tona ilegalnog duhana.

Kako se doznaje u policiji, muškarci starosti 49 i 24 godine imali su skladište ilegalnog duhana u Prepuštovcu kod Sesveta. Policija ih sumnjiči za počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena proizvodnja i Nedozvoljena trgovina.

Osumnjičeni 49-godišnjak u Prepuštovcu je unajmio skladišni prostor za što je vlasniku dao podatke od osumnjičenog 24-godišnjaka na čije ime je potom zaključen ugovor o najmu prostora.

Početkom ožujka ove godine u skladište je dovezao stroj za rezanje duhana te drugu opremu potrebnu za rezanje i prepakiranje sitno rezanog duhana, kao i veću količinu duhana u listu bez duhanskih markica Ministarstva financija.

U skladištu su carinici pronašli ukupno 7.806 kg duhana u listu pakiranog u 64 kartonske kutije i 10 kg duhana zatečenog u sušilici zajedno sa opremom za preradu i vaganje duhana te ručno izrađenom rezalicom domaće proizvodnje s elektromotorom, tri rezervna noža za rezalicu, plinsku sušilicu s pripadajućom opremom, tri  boce od 10 kg s ukapljenim naftnim plinom, električnu vagu i ručni viličar. duhan je bio namijenjen za daljnju preradu (rezanja) i pakiranja te preprodaju drugim osobama na području Zagreba i Hrvatske.

Dvojica muškaraca su uhićena te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno državnom odvjetništvu.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare