Koalicija Rijeke Pravde u Velikoj Gorici: „Zbog nedostatka zelenih površina kvaliteta života i stanovanja je smanjena“

koalicija
Foto: Gorica.info

Koalicija Rijeke Pravde održala je u srijedu u Velikoj Gorici konferenciju za novinare na temu stanogradnje. Na konferenciji u Ulici Andrije Kačića Miošića su govorili SDP-ovi kandidati s liste u I. izbornoj jediniciPeđa Grbin,  Ivana Mlinar i Ivo Jelušić.

– Danas nismo slučajno ovdje u Ulici Andrije Kačića Miošića. Ova ulica je pravi primjer u što se Velika Gorica pretvara  posljednjih nekoliko godina. Ovdje svjedočimo kontrolirano-nekontroliranoj izgradnji stanova, bogaćenju pojedinaca, teškoj betonizaciji i u stvari urbanoj devastaciji grada, jer od zelenila ovdje ne vidimo ni „z“ – kazao je Grbin.

Novogradnju nažalost, ne prati i nužna zelena politika koja osigurava barem nekakvo humano stanovanje. SDP je u Gradskom vijeću godinama upozoravao da će nam se ovo dogoditi, predlagali smo i tražili cjeloviti novi Urbanistički plan uređenja Velike Gorice, jer smo krpanjem onog izvornog iz 2012. godine izmjenama i dopunama dobili rezultat koji danas vidimo – poručili su iz SDP-a.

Ivana Mlinar ukazala je kako su duž cijele Ulice Andrije Kačića Miošića izgrađene betonske gromade udaljenosti metar-dva maksimalno četiri. Ovo nije moderan europski grad kako to želi prikazati gradska uprava jer je ovdje zbog nedostatka zelenih površina i vegetacije, kvaliteta života i stanovanja smanjena – kazala je predsjednica goričkog SDP-a Ivana Mlinar.

koalicija

Mlinar je govorila i o visokim cijenama stanova koji su postali nedostižni mladim obiteljima.

– Ovdje nigdje u ulici ne pišu cijena kvadrata. To je zato što postoje službene i neslužbene cijene koje idu po principu licitacije. Pitam se tko ih može priuštiti jer početna cijena kvadrata je 3.000 eura – rekla je Mlinar.

U SDP-u ističu kako nemaju ništa protiv razvoja i širenja grada, ali to ne smije biti na štetu onih koji tu već žive.

koalicija

Predsjednik Foruma seniora SDP-a Hrvatske Ivo Jelušić govorio je o pohlepi građevinara koji su doveli do toga da čovjek za prosječnu plaću može kupiti samo pola kvadrata stana, što je porazno. Cijene kvadrata su porasle za više od duplo, a za to nema nikakvog ekonomskog opravdanja – kazao je Jelušić i podsjetio na SDP-ov Plan za stan.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare