Veliki interes za besplatna putovanja vlakom: HŽ umirovljenicima izdao oko 120.000 kartica za prijevoz

kartica
Foto: Gorica.info

Hrvatske željeznice u prva tri mjeseca izdale su oko 120.000 pametnih kartica pomoću kojih umirovljenici i stariji od 65 godina imaju pravo na besplatno putovanje vlakom. Umirovljenici se mogu prijaviti za dobivanje kartice do 15. travnja.

Od 1. siječnja ove godine uveden je pilot-projekt besplatnoga željezničkog prijevoza umirovljenika i starijih od 65 godina koji im omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza na području Hrvatske u 2. razredu redovnih vlakova

Tim projektom ostvareno je oko 300.000 putovanja, navode iz HŽ-a.

kartica

Pilot-projekt omogućuje besplatna svakodnevna i povremena putovanja npr. na jednodnevne izlete, posjete događanjima i manifestacijama, odlaske liječniku i druga putovanja.

Od 16. travnja umirovljenici i osobe starije od 65 godina trebaju imati pametnu karticu s kupljenim profilom. S obzirom da određeni broj pametnih kartica nije preuzet, HŽ moli putnike da pametne kartice preuzmu na blagajni na kojoj su predali dokumentaciju za izradu kartice ili blagajni koju su naveli kao mjesto za preuzimanje pametne kartice.

Umirovljenici i osobe starije od 65 godina pravo na besplatan prijevoz ostvaruju na temelju pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza i kupljenog profila po cijeni od 2,65 € (profil vrijedi do kraja godine).

Za ostvarivanje prava na profil umirovljenik treba predočiti ispravu o primanju mirovine HZMO-a i identifikacijski dokument, a osoba starija od 65 godina identifikacijski dokument.

Hrvatske željeznice ističu kako uz ekološke prednosti korištenja željezničkog prijevoza, realizacija ovog pilot-projekta ima i socijalnu komponentu jer se njegovim provođenjem olakšava financijska situacija umirovljenika i osoba starijih od 65 godina.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare