Bolt povukao romobile iz Velike Gorice: U dvije godine Velikogoričani su odvozili gotovo 200.000 kilometara

romobile
Zelen romobile više nećemo viđati na gradskim protenicima i javnim površinama / Foto: Gorica.info

Za jedne su bili brzo prijevozno sredstvo, a drugima su išli na živce. Često smo ih viđali odbačene pored ceste ili u travi. No posljednjih dana zelenih romobila više nema u Velikoj Gorici. Naime, od 1. travnja Bolt je povukao romobile jer je završen pilot-projekt iznajmljivanja e-romobila u našem gradu te su uklonjeni sa svih javnih gradskih površina, doznaje Gorica.info.

– U protekle dvije godine građani Velike Gorice Boltovim e-romobilima odvozili su gotovo 200.000 kilometara što potvrđuje uspješnost pilot-projekta te suradnje tvrtke Bolt i Velike Gorice. Ova impresivna brojka ujedno svjedoči o entuzijazmu i prihvaćanju novog, ekološki osviještenog načina prijevoza među stanovnicima Velike Gorice kojima želimo zahvaliti na korištenju naše usluge e-romobila – poručili su iz Bolta.

Izrazili su zahvalnost na podršci Grada te partnerskom odnosu tijekom implementacije održivog načina prijevoza kojim su građani i posjetitelji grada pridonijeli smanjiti gužve u prometu i posljedično onečišćenje zraka. Smatramo ovo sjajnim primjerom kako tehnologija i inovacije mogu poboljšati urbanu mobilnost te ćemo svakako nastaviti pratiti planove Velike Gorice za razvoj mikromobilnosti.

Naši čitatelji često su nam se javljali i kritizirali nemarne korisnike zbog romobila ostavljenih nasred ulice ili nogostupa. Upozoravali su kako se na taj način onemogućava kretanje slijepih i slabovidnih osoba, osoba s invaliditetom…

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Davorin Horvat
Davorin Horvat
1 month ago

Odlično.I tako su bili razbacani po pločniku i ometali prolazak pješaka. Korisnici vrlo neuredni. Mi još nismo na tom stupnju kulture.