Još jedan vozač ostao bez automobila: Sud mu trajno oduzeo Hyundai, dobio je uvjetnu kaznu zatvora i mora platiti novčanu kaznu

oduzeo
Ilustracija: Pixabay

Još jedan vozač ostao je bez svog vozila zbog kršenja prometnih propisa. Sud je 47-godišnjaku pravomoćno i trajno bez naknade oduzeo Hyundai. Osim što je ostao bez vozila, presudom mu je izrečena i kazna zatvora od 60 dana uvjetno na godinu dana te novčana kazna od 350 eura.

Također, vozaču je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci, javili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Sve je počelo na Badnjak prošle godine u ranim večernjim satima u Svetom Ivanu Zelini. Muškarac je upravljao osobnim automobilom marke Hyundai zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Vladimira Nazora u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 60 sudjelovao je u prometnoj nesreći.

Iako prometnu nesreću nije skrivio, policijski su službenici obavili kontrolu vozila i vozača te alkotestiranje pri čemu je vozač imao jedan promil alkohola u krvi. Policajci su utvrdili i da je vozio za za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije kao i da mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova, navode iz policije.

Policija je vozaču privremeno oduzela vozilo kojim je upravljao, a sud je tu odluku potvrdio i trajno mu bez naknade oduzeo automobil u korist Republike Hrvatske.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare