Frizeri traže smanjenje PDV-a na njihove usluge: To neće smanjiti cijene, ali hoće povećati plaće zaposlenima

frizeri
Foto: Unsplah

Uoči parlamentarnih izbora sa svojim zahtjevima i prijedlozima su se oglasili i hrvatski frizeri koji traže smanjenje PDV-a s 25 na 13 posto na njihove usluge.

Smanjenje PDV neće doprinijeti smanjenju cijena usluga. Cijene su povećane zbog PDV-a, ali su se smanjile plaće zaposlenika. Preko 50 posto prihoda saloni izdvajaju za plaće zaposlenika. Nama bi smanjenje PDV-a značio direktan novac za zaposlenike, i to ne samo za plaće, nego i za njihovu edukaciju – kazao je za N1 Ivica Pavlačić, vlasnik frizerskog salona.

Svatko tko radi u saloni radni na učinak. Pošto mahom u salonima rade žene, nama je važno da možemo zaposlenike platiti više, ističe Pavlačić.

Preko 80 posto žena radi u frizerskoj industriji. Ovim sustavnom imate usitnjavanje salona. Svi pričaju o demografskoj obnovi, ali ako to žele onda moraju stimulirati industrije gdje su zaposlene žene.

Kaže da se malo njih odlučuju na ulazak u sustav PDV-a jer im on povećava troškove te se stoga mnogi odlučuju na male salone s jednim do dva zaposlena.

– Tko od kupaca gleda na PDV na računu. Ja bih volio da svi uzmu račun pa vide koliko iznosi samo PDV, rekao je Pavlačić i dodao da tu nisu samo frizeri nego i postolari, oni koji čuvaju djecu ili starije i slične sitne djelatnosti.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare