Tjedna prognoza vremena: Danas upaljen meteoalarm i vruće, a onda slijedi velika promjena vremena – stiže obilna kiša, možda i snijeg

promjena vremena
Ovako bi mogle izgledati goričke ulice sljedećih dana / Foto: Gorica.info

Ulazimo u, rekli bi političari, najvažniji tjedan u ovoj godini, tjedan u kojem ćemo izaći na izbore za Hrvatski sabor. A taj tjedan bit će kao i politika – promjenjiv i nestabilan. Barem tako kaže prognoza vremena Državnom hidrometeorološkog zavoda.

Evo prognoze vremena za danas:

Prevladavat će sunčano, razmjerno vjetrovito te i dalje iznadprosječno toplo. Vjetar umjeren do jak jagozapadni, osobito od sredine dana u višim predjelima i s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka od 12 u okolici do 17 u središtu grada, a najviša dnevna između 27 i 29 °C.

Treba dodati da je za šire zagrebačko i velikogoričko područje za ponedjeljak na snazi žuti meteoalarm zbog jakog jugozapadnog vjetra koji bi povremeno mogao imati i olujne udare.

U utorak se vrijeme počinje mijenjati. Tijekom dana trebalo bi biti ugodno s temperaturama zraka na našem području nešto višim od 20 stupnjeva Celzijevih, kako i priliči ovom dobu godine. No, navečer temperature naglo padaju i počinje kiša koja će jačati kako odmiče noć. Kiša bi se, posebno u višim dijelovima našeg područja, mogla pretvoriti i u snijeg.

Izborna srijeda nam donosi tmuran dan pun kiše, u kojem će se temperature zraka kretati između 5 i 10 stupnjeva Celzijevih.

U četvrtak bit će bitno manje kiše (tek povremeno) i nekoliko stupnjeva viša temperatura. Ukazat će nam se i sunce.

Slično će biti i u petak, uz nešto hladniju i vedru noć, te dan koji će biti sunčaniji, ali temperatura neće prijeći 14 stupnjeva.

Čini se da niti vikend neće biti pravi proljetni, a posebno ne poput onog prošlog koji je bio ljetni. No, za precizniju  vikend prognozu vremena treba pričekati još koji dan.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare