Nova vrsta krađa automobila: Lopovi s vozilom za vuču odvoze vozila s javnih parkirališta

vuču
Arhivska fotografija: Policijska uprava zagrebačka

Lopovi su se dosjetili kako na najlakši način krasti automobile. Uz pomoć vozila za vuču kradu ih s javnih parkirališta. Policija je prijavila 22-godišnjaka i 56-godišnjaka koje sumnjiče da su ukrali više automobila na području Zagreba i Dugog Sela. Sve je počelo u studenom prošle godine i trajalo do travnja ove godine. Materijalna šteta iznosi oko 25.600  eura.

– U 15 navrata, na području Dubrave, Maksimira, Novog Zagreba i Dugog Sela dolazili su na javna parkirališta te na zasad nepoznati način otuđili osobne automobila marke Renault, Rover, Opel, VW, Peugeot, Ford, Škoda, Mercedes, Alfa Romeo te Hyundai bez registarskih oznaka. Vozila su zatim skladištili na nepoznatoj adresi te ih kasnije prodavali tvrtki koja se bavi reciklažom na području zapadnog dijela grada.

Također, sumnja se da su osumnjičeni u dva navrata i to u od 11. do 15. siječnja te 1. travnja 2024. godine, koristeći vučno vozilo namijenjeno za prijevoz automobila, za sada nepoznatih registarskih oznaka otuđili dva osobna automobila na području Maksimira.

U siječnju su ukrali BMW bez registarskih oznaka, a u travnju osobni automobil marke Renault Laguna. Uz pomoć sajle automobile su podigli vozilo za vuču i odvezli u nepoznatom smjeru. Oba  vozila su zatim prodali trgovačkom poduzeću koje se bavi reciklažom na području Jankomira – navode iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok su izvješća dostavljena državnom odvjetništvu u Zagrebu. Policija dvojicu muškaraca sumnjiči za počinjenje sedamnaest kaznenih djela krađa.

I prošli mjesec zagrebačka policija uhvatila je mladi par koji je obilazio javna parkirališta na području Maksimira i Novog Zagreba i krao automobile odvozeći ih na vozilu za vuču.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare