Civilna zaštita organizirala edukaciju za građane: Ovo je dobro znati u slučaju kakve katastrofe

katastrofe

Brojni Velikogoričani, veliki i mali, stigli u subotu u Park dr. Franje Tuđmana na edukativni događaj koji je organiziralo Ravnateljstvo civilne zaštite. Kampanja “Usvoji znanja da šteta bude manja“ ima za cilj upoznati građane s radom i opremom operativnih snaga sustava civilne zaštite i pravilnom ponašanju u slučaju kakve katastrofe.

Posjetitelji su, kroz interakciju i edukaciju na modelima potresa, poplave i erozije tla, saznali kako mogu utjecati na smanjenje rizika od katastrofa.

Događanju je prisustvovao ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut sa suradnicima. Trut je istaknuo kako je održavanje ovakvih događanja ključno za izgradnju otpornijeg društva i bolje pripremljenosti za moguće izazove s kojima se možemo suočiti. Smanjenje rizika od katastrofa odgovornost je svih nas, od institucija do pojedinaca, naglasio je Trut.

Pripadnike civilne zaštite obišao je i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Događanje je to koje je, kao i svakog puta do sada, izazvalo veliku pažnju javnosti, a posebno djece. Naši najmlađi uživali su u pripremljenim aktivnostima kao što je vatrogasni poligon, a pažnju im je privukao uvijek interesantan simulator potresa, koji je isprobao i gradonačelnik Ačkar.

Kroz zabavne izviđačke aktivnosti naučili su i nove vještine za život. Zainteresirani su se također upoznali s modernom tehnologijom kao što su dronovi i termovizijske kamere te su naučili tehnike pružanja prve pomoći i oživljavanja. Danas su građani također imali priliku izmjeriti šećer i tlak.

U kampanji sudjeluju djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica, Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, DVD-ova Mičevec i Novo Čiče te Saveza izviđača Hrvatske.

Kampanja “Usvoji znanja da šteta bude manja“ do sada je provedena u 30-ak gradova, a  obuhvatila je oko 6000 djece i mladih. Naglasak je na podizanju svijesti o potrebi smanjenja rizika od katastrofa te na educiranju građana o pravilnom ponašanju i odgovoru u slučaju katastrofa.

katastrofe

katastrofe

katastrofe

katastrofe

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare