EU izbori: Odaziv birača loš i u Velikoj Gorici, na nekim mjestima glasače mogu prebrojiti na prste

eu izbori
EU izbori ne privlače glasače poput onih parlamentarnih / Foto: Gorica.info

EU izbori počeli su jutros u Hrvatskoj točno u 7:00 sati. Izborna povjerenstva su na svojim mjestima, pripremljeni su glasački listići, pregrade koje jamče privatnost kod zaokruživanja željene liste i kandidata, kemijske olovke – jedino nema glasača.

Znalo se da EU izbori neće hrvatskim glasačima biti atraktivni poput onih parlamentarnih koji su održani 17. travnja, no, barem se jutros tako čini, nije se očekivao niti ovako loš odaziv.

Niti u Velikoj Gorici nije ništa drugačije. Naši čitatelji nam javljaju da u gradu ima glasačkih mjesta na kojima se izašli glasači u prva dva-tri sata glasanja mogu prebrojati na prste dvije ruke. Ima i onih mjesta gdje je odaziv bolji, doseže gotovo do stotine izašlih glasača, ali, dodaju u biračkom odboru, to nije niti jedna petina u odnosu na parlamentarne izbore.

Kako bilo, ako želite odabrati listu i konkretnu osobu koju biste poslali u Europski parlament za oko 7000 eura mjesečne plaće neto, nećete morati čekati u redovima i brzo ćete biti gotovi. Za 12 mjesta u parlamentu nadmeće se 300 kandidata na 25 lista.

Naravno, sve se to može promijeniti, pa možda i izlaznost na kraju dosegne neki zadovoljavajući postotak. Vidjet ćemo, birališta se zatvaraju u 19 sati, a rezultate bismo trebali doznati danas u 23 sata.

eu izbori

eu izbori
Foto: Čitateljica Gorice.info

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare