„Turopoljska milja“ okupila više od 300 biciklista koji su uživali u predivnom Turopolju Ovogodišnja biciklijada održana je pod sloganom „Upoznaj bolje Turopolje“, biciklistička ruta duga je 57 kilometara, a na stazi su bicikliste čekala četiri stajališta

turopoljska milja
Foto: Gorica.info

Nakon petogodišnje pauze popularna biciklistička manifestacija „Turopoljska milja“ ponovno je okupila zaljubljenike u bicikle. Udruga VG Tur Team u subotu je organizirala biciklijadu na koju se prijavilo više od 300 biciklista iz Velike Gorice, Zagreba i cijele županije.

Ovogodišnja biciklijada održana je pod sloganom „Upoznaj bolje Turopolje“. Biciklistička ruta duga je 57 kilometara, a na stazi su bicikliste čekala četiri stajališta.

Start je bio u Velikoj Gorici, krenulo se iz Pleška ulice prema Kobiliću, Črnkovcu i Ščitarjevu, a u Andautonijai je  bilo prvo stajalište.

U Etno naselju Novo Čiče biciklisti su stali drugi put na kratki odmor i okrjepu, a nakon toga vožnja ih je vodila do Lugarnica gdje su još jednom predahnuli.

Posljednje stajalište je bilo Spomen dom 153. brigade HV i nakon njega povratak nazad u Veliku Goricu.

Peta Turopoljska milja imala je humanitarni karakter jer je dio sredstava od kotizacija namijenjen udruzi „Veliko srce malom srcu“.

Biciklijada nije natjecateljska, glavni cilj je potaknuti što veći broj sudionika na aktivan život u biciklizmu te privući što više ljudi u Turopolju, ističu organizatori.


turopoljska milja

turopoljska milja  turopoljska milja

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare