Crna prometna statistika: Osmero ljudi smrtno stradalo tijekom vikenda Najpijaniji sudionik u prometu bio je 33-godišnji biciklist u Varaždinskoj županiji koji je vozio s 4,27 promila alkohola

stradalo
Foto: Policija

Tijekom vikenda na hrvatskim cestama dogodilo se 96 prometnih nesreća u kojima je smrtno stradalo osam osoba. Teške tjelesne ozljede zadobilo je 20 osoba, a četiri su lakše ozlijeđene. Ukupno su ozlijeđene 104 osobe, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Policija je zabilježila 3.902 prekršaja, od čega više od trećine otpada na prebrzu vožnju.

Od najtežih prekršaja policija je, osim 1488 slučaja prebrze vožnje, zabilježila 524 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 288 vožnji pod utjecajem alkohola te 196 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, njih 40, utvrđen je na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, dok je rekordni broj prekršaja prekomjerne brzine (193 prekršaja) zabilježen na području PU dubrovačko-neretvanske.

Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na zagrebačkom području (59 prekršaja), na kojem je zabilježen i najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, njih 31.

Najpijaniji sudionik u prometu tijekom vikenda bio je 33-godišnji biciklist u Varaždinskoj županiji koji je vozio s 4,27 promila alkohola. Policija ga je zaustavila u Svibovcu Podravskom, nakon čega je isključen iz prometa.

Ravnateljstvo policije ističe da je najveća prekoračena brzina od 193 kilometra na sat zabilježena na brodsko-posavskom području.

Policija je tijekom vikenda zaustavila i 15 ponavljača najtežih prekršaja.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare