Izložba ilustracija i promocija slikovnice ”U ritmu meandra s Julijem Kniferom” u Galeriji Galženica Bit će izložene ilustracije mladog ilustratora Dominika Vukovića i promovirana istoimena slikovnica književnice Sanje Lovrenčić koja je nastala u suradnji s Dominikom

ilustracija
Ilustracija: Dominik Vuković

Iz Galerije Galežnica pozivaju na otvorenje izložbe ilustracija i promociju slikovnice. Izložba ilustracija Dominika Vukovića ”U ritmu meandra s Julijem Kniferom” i promocija istoimene slikovnice održat će se u petak, 14. lipnja od 19 sati.

Autori slikovnice su nagrađivana književnica Sanja Lovrenčić i mladi ilustrator Dominik Vuković. Razgovor će moderirati Antonia Vodanović, voditeljica Galerije Galženica. Kustosice izložbe su Antonia Vodanović i Sanja Lovrenčić.

ilustracija
Ilustracija: Dominik Vuković

Izložba i promocija slikovnice, u izdanju nakladničke kuće Mala zvona, održavaju se u sklopu obilježavanja stote godišnjice rođenja i dvadesete obljetnice smrti Julija Knifera (1924. – 2004.), jednog od najcjenjenijih i najutjecajnijih hrvatskih slikara.

Ilustracija: Dominik Vuković

Književnica Sanja Lovrenčić i ilustrator Dominik Vuković dosad su realizirali četiri zapažena naslova u seriji Hrvatski likovni umjetnici: „Šest šetnji Slave Raškaj“, „Muha u ateljeu Ivana Kožarića“, „Marija u gradovima“ (posvećeno fotografskom opusu Marije Braut) i ”U pariškom ateljeu Jurja Plančića”.

U 2024. seriju su nastavili novom zajedničkom slikovnicom posvećenom jednom od najznačajnijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća, Juliju Kniferu.

U slikovnici je kroz tekst i dvadesetak ilustracija, na djeci prilagođen način ispričana priča o nastanku osnovnog i prepoznatljivog motiva Kniferove umjetnosti – meandra, a na temelju autorovih bilježaka približena im je i ideja o „anti-slici“.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare