Održana Skupština Lovačkog saveza Zagrebačke županije Županija je zauzela stav da se s lovačkim društvima produžuju ugovori o zakupu, kazao je dožupan Damir Tomljenović

lovačkog saveza
Foto: Dražen Kopač / Zagrebačka županija

Lovački savez Zagrebačke županije održao je Skupštinu na kojoj je donesen plan rada za 2025. Predsjednik županijskog saveza Mato Čičak poručio je kako su puno toga najavili, a puno više od toga u proteklih godinu dana i realizirali. Promijenili smo i način djelovanja Saveza, rekao je Čičak.

Podsjetio je da će Lovački savez Zagrebačke županije krajem listopada ove godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u lovnoj kinologiji.

Čičak je zahvalio Županiji koja je Lovačkom savezu, kako je rekao, velika potpora – i moralna i financijska.

Također je rekao da treba raditi na izmjenama zakona, kako bi se zaštitila domicilna lovačka društva i lovstvo „ostalo u selima“, a ne postalo biznis određenih krugova ljudi koji imaju puno novca i njime rade što god žele.

O zakupu lovišta govorio je i zamjenik župana Damir Tomljenović.

– Županija je zauzela stav da se s lovačkim društvima produžuju ugovori o zakupu. Nije nam cilj raspisati natječaj i reći da će zakup dobiti onaj tko da više. Pokazalo se da je najbolje kada s lovištima gospodare lokalna društva. Kada dođe netko sa strane on obično ima komercijalne ideje. Svi zajedno moramo poraditi na tome da prednost kod zakupa lovišta imaju domicilna lovačka društva – rekao je Tomljenović.

Lovcima se obratio i predsjednik Hrvatskoga lovačkog saveza Ivica Budor poručivši kako moraju raditi zajedno.

– Svaki lanac jak je onoliko koliko je jaka njegova najjača karika. To znači da svaki lovac mora dati dio sebe u lovstvo, zaštitu prirode i tradiciju – rekao je Budor.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare